Nokia 8 -käyttöopas

Kaikki laitteet

Nokia 8

Bluetooth

Voit muodostaa langattoman yhteyden toisiin yhteensopiviin laitteisiin, kuten matkapuhelimiin, tietokoneisiin, kuulokkeisiin ja autosarjoihin. Voit myös lähettää valokuvia yhteensopiviin puhelimiin ja tietokoneeseen.

Muodosta yhteys Bluetooth-lisälaitteeseen

Voit muodostaa yhteyden puhelimen ja monen hyödyllisen Bluetooth-laitteen välille. Esimerkiksi langattomia kuulokkeita (myydään erikseen) käyttäessäsi voit puhua puhelimessa kädet vapaina – voit esimerkiksi jatkaa tietokoneella työskentelemistä puhelun aikana. Puhelimen yhdistämistä Bluetooth-laitteeseen kutsutaan pariliitoksen muodostamiseksi.

1. Napauta Asetukset > Bluetooth.
  2. Vaihda asetuksen Bluetooth arvoksi Käytössä.
  3. Varmista, että toiseen laitteeseen on kytketty virta. Pariliitoksen muodostaminen on ehkä aloitettava toisesta laitteesta. Lisätietoja on toisen laitteen käyttöohjeessa.
  4. Liitä puhelin ja laite pariksi napauttamalla laitetta löydettyjen Bluetooth-laitteiden luettelosta.
  5. Sinun on ehkä kirjoitettava salasana. Lisätietoja on toisen laitteen käyttöohjeessa.

Koska Bluetooth-laitteet ovat yhteydessä toisiinsa radioaaltojen avulla, niiden ei tarvitse olla näköyhteydessä toisiinsa. Bluetooth-laitteet voivat kuitenkin olla enintään 10 metrin etäisyydellä toisistaan, ja esteet, kuten seinät, tai muut sähköiset laitteet voivat häiritä yhteyttä.

Laitteet, joiden kanssa puhelimesi on määritetty pariksi, voivat muodostaa yhteyden puhelimeen, kun Bluetooth on käytössä. Muut laitteet voivat havaita puhelimesi vain, jos Bluetooth-asetukset-näkymä on avoinna.

Älä muodosta laiteparia tuntemattoman laitteen kanssa tai hyväksy sellaiselta tulevia yhteyspyyntöjä. Tämä suojaa puhelinta haitalliselta sisällöltä.

Katkaise yhteys Bluetooth-laitepariin

Jos puhelimen ei tarvitse olla enää yhteydessä toiseen laitteeseen, voit katkaista yhteyden.

1. Napauta Asetukset > Bluetooth.
  2. Napauta laiteparin nimeä.
  3. Vahvista valinta napauttamalla OK.

Kun kytket virran toiseen laitteeseen uudelleen, yhteys aukeaa uudelleen automaattisesti.

Poista pariliitos

Jos sinulla ei ole enää laitetta, jonka kanssa puhelimesi muodosti laiteparin, voit poistaa pariliitoksen.

1. Napauta Asetukset > Bluetooth.
  2. Napauta kohtaa settings laitteen nimen vieressä.
  3. Napauta UNOHDA.

Muodosta Bluetooth-yhteys ystäväsi puhelimeen

Voit jakaa valokuvia ja muuta sisältöä muodostamalla langattoman Bluetooth-yhteyden ystäväsi puhelimeen.

1. Napauta Asetukset > Bluetooth.
  2. Varmista, että Bluetooth-yhteys on käytössä molemmissa puhelimissa.
  3. Varmista, että puhelimet ovat näköyhteydellä toisistaan. Muut puhelimet voivat havaita puhelimesi vain, jos Bluetooth-asetukset-näkymä on avoinna.
  4. Näet kantaman sisällä olevat Bluetooth-puhelimet. Napauta puhelinta, johon haluat muodostaa yhteyden.
  5. Jos toinen puhelin vaatii salasanan, kirjoita tai hyväksy salasana ja napauta Yhdistä.

Salasanaa käytetään vain muodostettaessa yhteyttä tiettyyn laitteeseen ensimmäistä kertaa.

Lähetä sisältöä Bluetoothin kautta

Kun haluat jakaa sisältöä tai lähettää ottamiasi valokuvia ystävälle, lähetä ne Bluetoothin avulla langattomasti yhteensopiviin laitteisiin ja tietokoneeseen.

Voit käyttää useaa Bluetooth-yhteyttä samanaikaisesti. Voit esimerkiksi lähettää sisältöä toiseen laitteeseen samalla, kun käytät Bluetooth-kuulokkeita.

1. Napauta Asetukset > Bluetooth.
  2. Vaihda asetuksen Bluetooth arvoksi Käytössä.
  3. Siirry sisältöön, jonka haluat lähettää, ja napauta kohtaa share > Bluetooth.
  4. Napauta laitetta, johon haluat yhdistää. Näet kantaman sisällä olevat Bluetooth-laitteet.
  5. Jos toinen laite vaatii salasanan, kirjoita se. Salasana, jonka voit keksiä itse, pitää kirjoittaa molempiin laitteisiin. Joissakin laitteissa salasana on kiinteä. Lisätietoja on toisen laitteen käyttöohjeessa.

Vastaanotettujen tiedostojen sijainti riippuu toisesta laitteesta. Lisätietoja on toisen laitteen käyttöohjeessa.