Användarhandbok för Nokia 1.4

Alla enheter

Nokia 1.4

Bluetooth®

Du kan ansluta trådlöst till andra kompatibla enheter, som telefoner, datorer, headset och bilsatser. Du kan också skicka foton till kompatibla telefoner och till din dator.

Ansluta till en Bluetooth-enhet

Du kan ansluta telefonen till en mängd praktiska Bluetooth-enheter. Med ett trådlöst headset (säljs separat) kan du till exempel tala i telefon och ha händerna fria. Du kan fortsätta med det du gör, till exempel skriva på datorn, under ett samtal. Att ansluta en telefon till en Bluetooth-enhet kallas koppling eller parkoppling.

1. Tryck på Inställningar > Anslutna enheter > Anslutningsinställningar > Bluetooth.
  2. Sätt Bluetooth.
  3. Kontrollera att den andra enheten är påslagen. Du kanske måste starta kopplingsprocessen från den andra enheten. Mer information finns i användarhandboken till den andra enheten.
  4. Tryck på Koppla ny enhet och tryck på enheten du vill koppla från listan med upptäckta Bluetooth-enheter.
  5. Du kan behöva ange ett lösenord. Mer information finns i användarhandboken till den andra enheten.

Eftersom enheter med trådlös Bluetooth-teknik kommunicerar via radiovågor behövs inte fri sikt mellan dem. Bluetooth-enheter måste dock vara inom tio meter från varandra och anslutningen kan störas av hinder som väggar och annan elektronisk utrustning.

Ihopkopplade enheter kan ansluta till din telefon när Bluetooth är aktiverat. Andra enheter kan bara upptäcka din telefon om vyn för Bluetooth-inställningar är öppen.

Anslut inte till eller acceptera förfrågningar om anslutning från okända enheter. På så sätt bidrar du till att skydda telefonen mot skadligt innehåll.

Dela innehåll via Bluetooth

Om du vill dela dina foton eller annat innehåll med en vän kan du skicka det till din väns telefon via Bluetooth.

Du kan använda flera Bluetooth-anslutningar samtidigt. Du kan till exempel använda ett Bluetooth-headset och samtidigt skicka innehåll till en annan telefon.

1. Tryck på Inställningar > Anslutna enheter > Anslutningsinställningar > Bluetooth.
  2. Kontrollera att Bluetooth är aktiverat på båda telefonerna och att telefonerna är synliga för varandra.
  3. Öppna innehållet du vill skicka och tryck på share > Bluetooth.
  4. Tryck på din väns telefon på listan över identifierade Bluetooth-enheter.
  5. Om den andra telefonen kräver ett lösenord skriver eller godkänner du det och trycker på KOPPLA.

Lösenordet används bara första gången du ansluter till en enhet.

Ta bort en koppling

Om du inte längre har kvar den enhet som telefonen är kopplad till kan du ta bort kopplingen.

1. Tryck på Inställningar > Anslutna enheter > TIDIGARE ANSLUTNA ENHETER.
  2. Tryck på settings vid enhetens namn.
  3. Tryck på GLÖM.