Användarhandbok för Nokia G60 5G

Alla enheter

Nokia G60 5G

Använda pekskärmen

Viktigt: Undvik att repa pekskärmen. Använd aldrig en riktig bläck- eller blyertspenna eller andra vassa föremål på pekskärmen.

Trycka och hålla ned för att dra ett objekt

Trycka och hålla ned för att dra ett objekt

Håll fingret på objektet i några sekunder och dra sedan fingret över skärmen.

Svepa

Svepa

Sätt fingret på skärmen och dra det i önskad riktning.

Rulla i en lång lista eller meny

Rulla i en lång lista eller meny

Dra snabbt fingret upp eller ned längs skärmen med en svepande rörelse och lyft fingret. Tryck på skärmen för att stoppa rullningen.

Zooma in och ut

Zooma in och ut

Placera två fingrar på ett objekt, till exempel en karta, ett foto eller en webbsida, och dra isär eller ihop fingrarna.

Låsa skärmorienteringen

Skärmen roteras automatiskt när du vänder telefonen 90 grader.

Lås skärmen i stående läge genom att svepa nedåt från skärmens överkant och trycka på Rotera automatiskt > Av.

Navigera med gester

Aktivera gestnavigering genom att trycka på Inställningar > System > Gester > Systemnavigering > Gestnavigering.

• Svep uppåt på startskärmen för att se alla appar.
  • Gå till startskärmen genom att svepa från skärmens nederkant. Appen du använde förblir öppen i bakgrunden.
  • För att se vilka appar du har öppnat sveper du upp från skärmens nederkant utan att släppa fingret tills du ser apparna. Släpp sedan upp fingret. Växla till en annan öppen app genom att trycka på appen. - Stäng alla öppna appar genom att svepa åt höger igenom alla appar och trycka på Rensa alla.
  • Gå tillbaka till föregående skärm genom att svepa från skärmens höger- eller vänsterkant. Telefonen kommer ihåg alla appar och webbplatser som du har besökt sedan skärmen var låst senast.

Navigera med knappar

Aktivera navigeringsknapparna genom att trycka på Inställningar > System > Gester > Systemnavigering > Navigering med 3 knappar.

• Svep uppåt från nederkanten på startskärmen för att se alla dina appar.
  • Tryck på circle för att gå till startskärmen. Appen du använde är öppen i bakgrunden. - Tryck på stop för att se vilka appar som är öppna. Du kan växla till en annan öppen app genom att svepa åt höger och trycka på appen. - Stäng alla öppna appar genom att svepa åt höger igenom alla appar och trycka på Rensa alla. - Tryck på för att gå tillbaka till föregående skärm. Telefonen kommer ihåg alla appar och webbplatser som du har besökt sedan skärmen var låst senast.