Android 12 i Nokia telefoni

Skip to main content

Nokia telefoni i Android™ 12. Vi ste  u centru pažnje.

Android koji je najviše personalizovan do sada

Prostranije, udobnije i izražajnije. Android 12 dolazi sa osveženim korisničkim interfejsom, novim alatima za pristupačnost i prilagodljivim šemama boja. Sada sa unapređenim funkcijama privatnosti sve izgleda dobro, čak i iza kulisa.

Kontrolna tabla za privatnost

Vaše dozvole za privatnost na prvi pogled

Kontrolna tabla za privatnost daje vam jasan i sveobuhvatan prikaz o tome kada su aplikacije, tokom poslednja 24 sata, pristupile vašoj lokaciji, kameri ili mikrofonu. Ako vidite bilo šta što želite da promenite, možete da upravljate dozvolama direktno sa kontrolne table.

Pristupačnost

Nove funkcije vidljivosti

Uvećajte deo ekrana pomoću funkcije za uvećanje područja. Podesite stil fonta na podebljan preko celog ekrana kako biste jasnije videli tekst. A kada najniža postavka osvetljenja nije dovoljno prigušena, pomoći će vam funkcija dodatnog prigušenja svetlosti.

Private Compute Core

Vaši osetljivi podaci su u sigurnim rukama

Prvo mobilno okruženje ove vrste, Private Compute Core je izolovano od ostatka operativnog sistema i vaših aplikacija. Sve informacije koje se obrađuju u Private Compute Core zahtevaju eksplicitnu radnju korisnika pre nego što ih je moguće deliti sa Google pretraživačem ili bilo kojom aplikacijom ili uslugom.

Vidžeti za razgovor

Svi vaši omiljeni kontakti na jednom mestu

Srž onoga što radimo na našim telefonima jeste da ostanemo u kontaktu sa voljenim osobama. Kada je u pitanju Android 12, razgovori sa ljudima do kojih vam je stalo mogu se naći u potpuno novom vidžetu. Njihove poruke, propušteni pozivi, pa čak i rođendani su u centru pažnje, tako da ništa nećete propustiti.

Pokret koji vam daje odgovor

Deluje živo sa svakim dodirom i prevlačenjem

Uz glatke pokrete i animaciju, kao i poboljšane performanse sistema, vaš uređaj radi u savršenom skladu s vama. Uz to, nova animacija za pokretanje aplikacija pruža dinamičnije i sveobuhvatnije iskustvo.

Dinamička boja

Više od pozadine

Personalizujte izgled i duh vašeg uređaja – samo odaberite poster i pustite Android 12 da uradi ostalo. Koristi algoritme za ekstrakciju boja da odredi koje su boje dominantne, koje su komplementarne, a koje jednostavno izgledaju sjajno.

Želite da saznate najnovije vesti o proizvodima kompanije HMD? Samo nam recite gde da ih pošaljemo.

Registrovanjem prihvatam Politiku privatnosti kompanije HMD Global i Internet prodavnice, veb-stranice i dodatka biltenu.

Kompanija HMD Global Oy je ekskluzivni nosilac licence za telefone i tablete marke Nokia. Nokia je registrovana marka korporacije Nokia. Google, Android, Google Play, YouTube i drugi zaštitni znaci su u vlasništvu kompanije Google LLC.