Održivost na svakom nivou

Skip to main content

OdrživostOdrživost na svakom nivou

Naš pristup obuhvata ceo životni ciklus naših uređaja: pravimo uređaje koji traju; pomažemo da uređaji budu u upotrebi još duže; i sakupljamo reciklirane materijale – a onda sve to radimo iznova.

Ne možete da napišete „održivost“ bez slova „R“

To je metafora. Nastavite sa čitanjem – obećavamo da će imati smisla.

Popravka

„R“ broj 1: Repair - Popravka

Ako vam se automobil pokvari, ne vozite ga pravo na otpad – pokušavate da ga popravite. Pa zašto biste morali da kupite potpuno novi telefon ako ekran napukne ili ako baterija oslabi?

Pravimo telefone koje možete sami da popravite. Ne treba vam inženjerska diploma – samo nekoliko alata, rezervni delovi i vodiči koji su besplatno dostupni na portalu iFixit.¹

Nokia G22: Lista najboljih izuma za 2023. godinu magazina TIME

Telefon Nokia G22 našao se na prestižnoj listi magazina TIME zbog svoje mogućnosti jednostavne popravke.

Pogledajte telefone
Ponovno korišćenje

„R“ broj 2: Reuse - Ponovno korišćenje

Kupovina refabrikovanih uređaja je način da istovremeno sačuvate prirodne resurse i uštedite deo sopstvenog novca. To je tako jednostavno. Svi naši refabrikovani uređaji su testirani da bi se osiguralo da rade jednako dobro kao novi. Čak imaju i jednogodišnju garanciju.²

Recikliranje

„R“ broj 3: Recycle - Recikliranje

Pažljivo sagledavamo reciklažu na svakom nivou, od izrade naših pametnih telefona do pakovanja u kojima dolaze. Imamo nekoliko programa recikliranja koji nam omogućavaju ponovnu upotrebu sirovina, a u nekim slučajevima i kompletnih radnih delova. Od onog što je staro može da se napravi novo – i to je ono čemu težimo.

Zameni za novi

Zamenite za novi i uštedite

Svi ti stari uređaji koji skupljaju prašinu mogli bi da imaju veću vrednost nego što mislite. Ako je vreme za novi pametni telefon ili tablet, i ako je zamena za novi uređaj dostupna u vašem regionu, možete odmah dobiti popust na svoju porudžbinu.

Ako trenutno ne kupujete nove uređaje, zašto ne biste potražili usluge recikliranja elektronskih uređaja u vašoj blizini?

I to nije sve...

Ne ograničavamo održive akcije na stvari koje počinju slovom „R“. To ne bi bilo pametno.

Korporativna i društvena odgovornost

Mi nismo spasioci čovečanstva – mi smo preduzeće. Ali ono što je dobro za planetu može biti dobro i za preduzeće i njegove kupce. Kako to znamo? Zato što smo već dokazali da to može da funkcioniše.

Prvih 1%

Agencija EcoVadis nam je dodelila platinasti status u 2022. i 2023. godini, što nas svrstava u prvih 1% biznisa ocenjenih za posvećenost održivosti.
Saznajte više o CSR

Ponude se mogu razlikovati. Proverite lokalnu dostupnost.

¹ Detalji su dostupni na https://www.hmd.com/self-repair

² Pogledajte pokrivenost u Ograničenoj garanciji proizvođača