Tilgangskoder

Finn ut hva de ulike kodene pÄ telefonen din er til for.

PIN- eller PIN2-kode

PIN- eller PIN2-koder har 4-8 sifre.

Disse kodene beskytter SIM-kortet ditt mot uautorisert bruk eller kreves for Ä fÄ tilgang til visse funksjoner. Du kan stille inn telefonen til Ä be om PIN-koden nÄr du slÄr den pÄ.

Hvis du glemmer kodene eller de ikke fĂžlger med kortet ditt, kontakter du nettverkets tjenesteleverandĂžr.

Hvis du skriver inn feil kode 3 ganger pÄ rad, mÄ du fjerne blokkeringen av koden med PUK- eller PUK2-koden.

PUK- eller PUK2-koder

PUK- eller PUK2-koder kreves for Ă„ fjerne blokkering av en PIN- eller PIN2-kode.

Hvis kodene ikke fĂžlger med SIOM-kortet, kontakter du nettverkets tjenesteleverandĂžr.

LĂ„sekode

LÄsekode er ogsÄ kjent som en sikkerhetskode eller passord.

LÄsekoden hjelper deg med Ä beskytte telefonen mot uautorisert bruk. Du kan stille inn telefonen til Ä be om lÄsekoden du definerer. Hold koden hemmelig og pÄ et trygt sted, separat fra telefonen.

Hvis du glemmer koden og telefonen din er lÄst, vil telefonen din trenge service. Tilleggsgebyrer kan pÄlÞpe, og alle de personlige dataene pÄ telefonen kan bli slettet. Hvis du vil ha mer informasjon, mÄ du kontakte nÊrmeste godkjente servicested for telefonen din, eller telefonforhandleren din.

IMEI-kode

IMEI-koden brukes for Ä identifisere telefoner i nettverket. Du mÄ kanskje ogsÄ gi nummeret til det godkjente servicestedet eller telefonforhandleren.

Hvis du vil se IMEI-nummeret ditt, mÄ du taste *#06#.

Telefonens IMEI-kode er ogsÄ trykket enten pÄ telefonen eller SIM-skuffen, avhengig av telefonmodellen. Hvis telefonene din har et avtakbart bakdeksel, finner du IMEI-koden under dekselet.

IMEI-koden er ogsÄ synlig pÄ originalemballasjen.

Finn eller lÄs telefonen din

Hvis du mister telefonen din, har du mulighet til Ä finne den, lÄse den eller slette den eksternt hvis du har logget pÄ en Google-konto. Finn min enhet er pÄ som standard for telefoner som er knyttet til en Google-konto.

Hvis du vil bruke Finn min enhet, mÄ den tapte telefonen din vÊre:

– SlĂ„tt pĂ„ – Logget pĂ„ en Google-konto – Koblet til mobildata eller Wi-Fi – Synlig pĂ„ Google Play – Posisjon slĂ„tt pĂ„ – Finn min enhet slĂ„tt pĂ„

NĂ„r Finn min enhet kobles til telefonen din, ser du telefonens posisjon og telefonen mottar et varsel.

1. Åpne android.com/find pĂ„ datamaskin, nettbrett eller telefon koblet til Internett og logg pĂ„ Google-kontoen din.
  2. Hvis du har mer enn én telefon, klikker du pÄ den tapte telefonen Þverst pÄ skjermen.
  3. PĂ„ kartet ser du omtrent hvor telefonen befinner seg. Posisjonen er omtrentlig og det kan hende den ikke er nĂžyaktig.

Hvis Finn min enhet ikke kan finne telefonen, viser den den siste kjente posisjonen, hvis den er tilgjengelig. Hvis du vil lÄse eller slette telefonen, fÞlger du instruksjonene pÄ nettstedet.