Batteri- og laderinformasjon

Du ser om telefonen har et uttakbart batteri i den trykte bruksanvisningen.

Enheter med avtakbart batteri Bare bruk enheten din med et originalt batteri som kan lades flere ganger. Batteriet kan lades og utlades hundrevis av ganger, men vil slites ut til slutt. NĂ„r samtaletiden og standby-tiden er merkbart kortere enn normalt, bĂžr du erstatte batteriet.

Enheter med ikke-avtakbart batteri Ikke prĂžv Ă„ fjerne batteriet, da det kan skade enheten. Batteriet kan lades og utlades hundrevis av ganger, men vil slites ut til slutt. NĂ„r samtaletiden og standby-tiden er merkbart kortere enn normalt, bĂžr du ta med enheten til nĂŠrmeste autoriserte serviceanlegg for Ă„ erstatte batteriet.

Lad enheten din med en kompatibel lader. Typen plugg pÄ laderen kan variere. Ladetiden kan variere avhengig av enhetens kapasitet.

Sikkerhetsinformasjon og batteri og lader

NÄr enheten er ferdig ladet, kan du plugge laderen fra enheten og det elektriske uttaket. Merk at langtidslading ikke bÞr overgÄ 12 timer. Hvis et fullt oppladet batteri ikke brukes, lades det ut over tid.

Ekstreme temperaturer reduserer kapasiteten og levetiden til batteriet. ForsÞk alltid Ä oppbevare batteriet i temperaturer mellom 15 °C og 25 °C for Ä sikre at enheten fungerer best mulig. Hvis batteriet er for varmt eller for kaldt, kan det hende at enheten ikke fungerer i en kortere periode. Merk at batteriet kan lades ut raskere i kalde temperaturer og tape nok strÞm til Ä slÄ av telefonen pÄ minutter. NÄr du er utendÞrs i kalde temperaturer, bÞr du holde telefonen varm.

Overhold lokale forskrifter. Resirkuler der dette er mulig. Batterier mÄ ikke kastes sammen med vanlig avfall.

Ikke utsett batteriet for ekstremt lavt lufttrykk eller la det stÄ i ekstremt hÞy temperatur, for eksempel utsatt for ild, som kan forÄrsake at batteriet eksploderer eller at det lekker brannfarlig vÊske eller gass.

Du mÄ ikke demontere, kutte, knuse, bÞye, punktere eller skade batteriet pÄ andre mÄter. Hvis batteriet lekker, mÄ du ikke la vÊsken komme i kontakt med huden eller Þynene. Hvis dette skulle skje, mÄ du skylle huden eller Þynene med rent vann eller kontakte lege. Du mÄ ikke modifisere, forsÞke Ä innfÞre fremmedlegemer i batteriet eller senke det ned i eller utsette det for vann eller andre vÊsker. Batterier kan eksplodere hvis de er skadet.

Bruk batteriet og laderen bare til de formÄlene de er beregnet for. Feil bruk eller bruk av ikke-godkjente eller inkompatible batterier eller ladere kan medfÞre risiko for brann, eksplosjon eller andre farer, og kan oppheve all godkjenning eller garanti. Hvis du tror at batteriet eller laderen er Þdelagt, bÞr du ta det med til et servicested eller telefonforhandleren din fÞr du fortsetter Ä bruke det. Ikke bruk en lader eller et batteri som er skadet. Laderen mÄ bare brukes innendÞrs. Ikke lad enheten i tordenvÊr. NÄr laderen ikke er inkludert i salgspakken, kan du lade enheten med datakabelen (inkludert) og en USB-strÞmadapter (selges kanskje separat). Du kan lade enheten din med tredjeparts kabler og strÞmadaptere som er kompatible med USB 2.0 eller senere, og samsvarer med landets reguleringer, og internasjonale og regionale sikkerhetsregler. Andre adaptere mÞter kanskje ikke gjeldende sikkerhetsregler, og du kan utsette eiendom eller risikere personlig skade ved Ä lade med slike adaptere.

NĂ„r du kobler fra en lader eller ekstrautstyr, bĂžr du holde i kontakten og trekke den ut, og ikke dra i ledningen.

I tillegg gjelder fĂžlgende hvis enheten din har et avtakbart batteri:

• Alltid skru enheten av og trekk ut laderen fĂžr du fjerner batteriet.
  • Utilsiktet kortslutning kan forekomme nĂ„r en metallgjenstand berĂžrer metallstripene pĂ„ batteriet. Dette kan skade batteriet eller det andre objektet.