BluetoothÂź

Du kan koble til trÄdlÞst til andre kompatible enheter, som telefoner, datamaskiner, headsett og bilsett. Du kan ogsÄ sende bildene dine til kompatible telefoner eller til datamaskinen din.

Koble til en Bluetooth-enhet

Du kan koble til telefonen din med mange nyttige Bluetooth-enheter. Med et trĂ„dlĂžst headsett (solgt separat) kan du for eksempel snakke pĂ„ telefonen handsfree – du kan fortsette med det du gjĂžr, som Ă„ jobbe pĂ„ datamaskinen, under et anrop. Tilkobling av en telefon til en Bluetooth-enhet kalles sammenkobling.

1. Trykk pÄ Innstillinger > Tilkoblede enheter > Tilkoblingsinnstillinger > Bluetooth.
  2. Sett Bluetooth til PĂ„.
  3. SÞrg for at den andre enheten er slÄtt pÄ. Du mÄ kanskje starte tilkoblingsprosessen fra den andre enheten. For flere detaljer, se brukerveiledningen til den andre enheten.
  4. Hvis du vil koble til telefonen og enheten, trykker du pÄ enheten i listen over oppdagede Bluetooth-enheter.
  5. Du mÄ kanskje skrive inn et passord. For flere detaljer, se brukerveiledningen til den andre enheten.

Siden enheter med trÄdlÞs Bluetooth-teknologi kommuniserer ved hjelp av radiobÞlger, mÄ det ikke vÊre direkte siktlinje mellom dem. Bluetooth-enheter bÞr imidlertid ikke vÊre mer 10 meter fra hverandre, da forbindelsen kan forstyrres av hindringer som vegger eller andre elektroniske apparater.

Tilkoblede enheter kan koble til telefonen din nÄr Bluetooth er slÄtt pÄ. Andre enheter kan bare oppdage telefonen din hvis visningen av Bluetooth-innstillinger er Äpen.

Ikke koble til med eller godta tilkoblingsforespĂžrsler fra en ukjent enhet. Dette bidrar til Ă„ beskytte telefonen din mot skadelig innhold.

Del innholdet ditt med Bluetooth

Hvis du vil dele bildene dine eller annet innhold med en venn, kan du sende det til vennens telefon ved Ă„ bruke Bluetooth.

Du kan bruke mer enn en Bluetooth-tilkobling om gangen. NĂ„r du bruker Bluetooth-hodetelefoner, kan du for eksempel fortsatt sende ting til en annen telefon.

1. Trykk pÄ Innstillinger > Tilkoblede enheter > Tilkoblingsinnstillinger > Bluetooth.
  2. SÞrg for at Bluetooth er slÄtt pÄslÄtt pÄ begge telefonene, og at telefonene er synlige for hverandre.
  3. GÄ til innholdet du vil sende, og trykk pÄ share > Bluetooth.
  4. Trykk pÄ din venns telefon pÄ listen over oppdagede Bluetooth-enheter.
  5. Hvis den andre telefonen trenger et passord, skriver du inn eller godtar passordet og trykker pÄ KOBLE TIL.

Passordet brukes bare nÄr du kobler til noe for fÞrste gang.

Fjern en tilkobling

Hvis du ikke lenger har enheten du koblet telefonen med, kan du fjerne tilkoblingen.

1. Trykk pÄ Innstillinger > Tilkoblede enheter > TIDLIGERE TILKOBLEDE ENHETER.
  2. Trykk pÄ settings ved siden av et enhetsnavn.
  3. Trykk pÄ GLEM.