6.18

Nokia 8.1

Skip to main content
Pametni telefoni

Nokia 8.1

Voted the best mid-ranger of its year.

Enlarge Plava Nokia 8.1 from Front and Back
Enlarge Plava Nokia 8.1 from Front
Enlarge Plava Nokia 8.1 from Back
Enlarge Plava Nokia 8.1 from Back
Enlarge Plava Nokia 8.1 from Front and Back
Enlarge Plava Nokia 8.1 from Front
Enlarge Plava Nokia 8.1 from Back
Enlarge Plava Nokia 8.1 from Front and Back
BojaPlava
Opcije
Obavesti me

Obavesti me kad Nokia 8.1 postane dostupan za kupovinu

Unesite svoju imejl adresu ispod i obavestićemo vas kad ovaj proizvod postane dostupan.

Takođe me prijavi za vesti o budućim proizvodima i ostalim relevantnim informacijama. Prihvatam politiku privatnosti kompanije HMD Global.

Nokia 8.1

Od kompanije HMD - proizvođača Nokia telefona

Očekujte više od svog telefona. Snimite zadivljujuće slike pomoću dvostruke glavne kamere od 12 MP i 13 MP ili pomoću selfi kamere od 20 MP, sve opremljene ZEISS optikom. A sa baterijom koja traje 2 dana1, vaša nagrađivana Nokia 8.1 biće nepobediva.
Kompletne specifikacije

Kamere

Dvostruke glavne kamere sa ZEISS optikom i kamerom za selfi od 20 MP.

Ekran

Full HD+ ekran dijagonale 6,18" sa PureDisplay tehnologijom i podrškom za HDR10.

Baterija

Energetski efikasan Qualcomm® Snapdragon™ 710 procesor. Baterija koja traje do 2 dana¹.

Kreativne kontrole

Portreti sa osvetljenjem nalik studijskom. Dodajte efekte zamućenja sa funkcijom bokeh uživo.

Očekujte više

Kamera

Predivne selfi fotografije u bilo koje doba dana

Uz pomoć unapređenih opcija snimanja svetla, prednja kamera od 20 MP snima lepe selfi fotografije pri slabom osvetljenju. A uz Google Lens™ i Pokretne fotografije integrisane u aplikaciju kamere, možete da snimate besprekorne video zapise i da istražujete svet tako što ćete naučiti više o mestima, objektima i životinjama koje vidite kroz kameru.

Precizno snimanje svetla i OIS

Vrhunski kvalitet slike sa ZEISS optikom, optičkom stabilizacijom slike i super osetljivim senzorom.

Fotografisanje uz pomoć veštačke inteligencije

Snimite zanosne portrete sa osvetljenjem nalik studijskom i koristite funkciju bokeh uživo tokom ili nakon snimanja fotografije.

Još kreativniji Dual-Sight režim

Kreirajte strim uživo koristeći režim Dual-Sight, dodajte vašem strimu 3D likove, filtere i maske i učinite ga još zanimljivijim.

Ekran

Vrhunski prikaz

Uz prilagodljivi ekran Full-HD+ PureDisplay od 6,18 inča precizne boje i sadržaj ostaju vidljivi – čak i na jakoj sunčevoj svetlosti. Zahvaljujući HDR10 podršci, opsegom boja od 96% i odnosom kontrasta 1:1500 možete da uživate u video zapisima sa jasnijim detaljima i bogatijim bojama. Osim toga, nova funkcija Prilagodljivog osvetljenja koju donosi Android 9 Pie sistem uči vaše željene postavke osvetljenosti ekrana i automatski ih prilagođava.

  • 6,18" Full HD+ ekran
  • PureDisplay
Softver

Android™ 10 sistem je sada dostupan za preuzimanje

Postavke privatnosti su pojednostavljene, odgovori mogu biti napisani brže i uz sveobuhvatna poboljšanja korišćenje vašeg telefona sada je još jednostavnije – Android 10 dolazi s mnoštvom novih funkcija koje će vam pomoći da maksimalno iskoristite svoj Nokia pametni telefon.

  • Tamna tema
  • Pametan odgovor
Saznajte više o sistemu Android 10
Android One

Najbolje što nudi Android

Telefoni koji su deo Android One programa ispunjavaju visoke softverske zahteve koje je postavila kompanija Google. Kao Android One uređaj, Nokia 8.1 pruža sve što želite bez nepotrebnih dodataka: moderan interfejs, jednostavan za korišćenje i odabranu grupu unapred instaliranih aplikacija, kao i besplatno, neograničeno, visoko kvalitetno skladište za fotografije uz aplikaciju Google slike2. Redovna bezbednosna ažuriranja i nadogradnje operativnog sistema tokom dve godine znače da će Nokia 8.1 sa sistemom Android One uvek biti bezbedna i da će sadržati poslednje inovacije iz kompanije Google kao što je optimizovanje za Google Assistant-a.
Saznajte više o sistemu Android One
Studija kompanije Counterpoint

1. mesto na rang-listi poverenja već dve godine zaredom*

“Nokia pametni telefoni su na vrhu rang-liste poverenja zasnovane na softveru, bezbednosnim ažuriranjima i kvalitetu izrade”

Pružanjem mesečnih bezbednosnih ažuriranja u periodu od 3 godine i nadogradnje operativnog sistema Android™ tokom 2 godine, Nokia pametni telefoni ponovo su se našli na vrhu liste poverenja koju je objavila kompanija Counterpoint Research za 2020. godinu A sa testiranjima uređaja koja premašuju industrijski prosek, kada se radi o kvalitetu, takođe smo ispred drugih. Pogledajte studiju da biste saznali više o ovome.

logo-Counterpoint-black-180px
Pročitajte studiju
Nokia smartphones that get years of security updates

Želite da saznate najnovije vesti o proizvodima kompanije HMD? Samo nam recite gde da ih pošaljemo.

Registrovanjem prihvatam Politiku privatnosti kompanije HMD Global i Internet prodavnice, veb-stranice i dodatka biltenu.

Google, Android i drugi zaštitni znaci su u vlasništvu kompanije Google LLC. Qualcomm Snapdragon je proizvod kompanije Qualcomm Technologies Inc i/ili njenih podružnica. USB Type-C™ su zaštitni znaci kompanije USB Implementers Forum. Ponude se mogu razlikovati. Proverite lokalnu dostupnost. Sve specifikacije, karakteristike i druge informacije o proizvodu podložne su promenama bez prethodne najave. Sve slike služe samo u ilustrativne svrhe.

1 Baterija koja traje 2 dana testirana je tokom upotrebe u svakodnevnim aktivnostima od strane kompanije HMD Global. Test je podrazumevao aktivno korišćenje uređaja 5 sati dnevno, sa novom baterijom. Korišćenje je podrazumevalo npr. igranje igara, reprodukciju u stvarnom vremenu video zapisa, pozivanje, slanje sms poruka, pretraživanje interneta i korišćenje aplikacija (kao što su društvene mreže, vesti, navigacija i muzika). Test je sproveden sa uobičajenim postavkama uređaja u osvetljenom zatvorenom okruženju. Uređaj je preko noći ostavljen u režimu pripravnosti. 2 Besplatno skladištenje u visokom kvalitetu, zahteva Google nalog i internet vezu. 3Prethodno instalirani sistemski softver i aplikacije koriste značajan deo memorijskog prostora. 4 Baterija ima ograničen broj ciklusa punjenja i njen kapacitet se vremenom smanjuje. Vremenom će možda biti potrebno da zamenite bateriju. 5 Ako je isporučen sa operativnim sistemom Android Oreo / Android 9 Pie, moguća je nadogradnja na Android 10. Imajte na umu da to može dovesti do dodatnog prenosa podataka putem mobilne mreže.
* Prema studiji kompanije Counterpoint Research iz 2020.